Strona Główna | Katalog Produktów | Promocje | Koszyk (0) | Stary Rękopis | Koszt wysyłki | Sposób przygotowania | Trochę o firmie Finclub
Katalog » MAŚCI » Maści na każdą kieszeń
Wybierz kategorię
Producent
Twój koszyk jest pusty
Najczęściej kupowane
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
Krem na cellulit vom Pullach hof 250ml - wyjątkowa pielęgnacja skóry
Dostępność: Czas realizacji tego produktu to 3 dni robocze
Producent: Pullach Hof
Cena
18,99 zł
www.maria-treben.pl

OPIS TOWARU

Cellulite-Öl-Creme vom Pullach hof to krem z niezwykłą mieszanką olejków: olejek z drzewa herbacianego i mieszaninę aloe vera, olej z oliwek, olej jojoba, olej z lawendy, olej cyprusowy, oleju Niaouli i oleju Cajeput. Ten odżywczy krem wspomaga jędrność tkanki łącznej i stymuluje metabolizm skóry. Wyjątkowa mieszanka przetestowana klinicznie, witalizuje i uelastycznia skórę oraz przywraca jej zdrowy i młody wygląd. 

Olejek eteryczny z otrzymywany jest z liści drzewa herbacianego Melaleuca alternifolia,  występującego w Australii, które zawierają ponad 90 cennych związków aktywnych. Dobroczynne działanie liści tego drzewa wykorzystywane było przez Aborygenów do dezynfekcji i leczenia ran, a w okresie II Wojny Światowej olejek herbaciany stanowił wyposażenie apteczki żołnierzy. Olejek eteryczny wykazuje zarówno działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze jak i przeciwwirusowe. Głównym związkiem aktywnym występującym w olejku jest 4-terpineol, który wykazuje działanie antyseptyczne. W jego skład wchodzą również: γ-terpinen, α-terpinen, α-terpineol oraz monoterpeny, takie jak 1,8-cyneol, p-cymen, α-pinen i limonen. Olejek eteryczny stosowany jest w preparatach do oczyszczania skóry, normalizując pracę gruczołów łojowych. Działa ściągająco i regenerująco na skórę twarzy. W postaci toniku czyści, odświeża i skutecznie pozbawia zanieczyszczeń skórę twarzy, nie powodując przy tym jej wysuszania. Szerokie spektrum mikrobiologiczne sprawia, że stosowany jest do leczenia trądziku, łojotoku i łupieżu. Ze względu na  intensywne działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne, olejek herbaciany znalazł zastosowanie w dermatologii. Wspomaga on leczenie grzybic stóp i paznokci oraz zapobiega poceniu się stóp oraz pękaniu skóry na piętach. Wykazuje działanie przeciwbólowe i przeciwświądowe, przyspiesza procesy regeneracji i zapobiega zakażeniom. Olejek herbaciany wspomaga także zmniejszanie obrzęków wywołanych ukąszeniem owadów. Polecany jest również do leczenia odleżyn i odmrożeń. Okłady z tego olejku łagodzą bóle reumatyczne i bóle mięśni. Zaleca się go również w przypadku opryszczki, która bardzo często pojawia się w wyniku przeziębienia. 

Olejek lawendowy pozyskiwany jest z kwiatów lawendy wąskolistnej, zwanej też lawendą lekarską (Lavandula angustifolia). Lawenda to gatunek rośliny z rodziny jasnotowatych, pochodzący z basenu Morza Śródziemnego (Francja, Hiszpania, Andora, Włochy). Jest uprawiana w wielu krajach świata, również w Polsce. Kwiaty lawendy zawierają m.in. olejek eteryczny (w jego skład wchodzą: linalol, geraniol, furfurol, pinen, cyneol, borneol) oraz barwniki (antocyjany), garbniki, cukry, oraz związki mineralne. Olejek ma działanie przeciwskurczowe, uspokajające i antyseptyczne, a jako środek żołądkowy wspomaga trawienie. W kosmetyce służy m.in. do sporządzania toników dla wrażliwej i delikatnej skóry. Kwiaty lawendy przyspieszają regenerację naskórka, działają antyseptycznie i zapobiegają trądzikowi. 

Olejek niaouli to kolejny składnik  Cellulite-Öl-Creme vom Pullach hof o bardzo szerokim spektrum działania. Niaouli bardzo dobrze sprawdza się w przypadku infekcji i stanów zapalnych pęcherza i dróg moczowych, w przypadku kamieni nerkowych, reumatyzmu. a także infekcjach układu pokarmowego, biegunce. Działa rozkurczowo, jest skuteczny w przypadku bólów głowy, migren, bólu zębów, uszu, bólach mięśni, stawów. Olejek niaouli to doskonały środek antyseptyczny oraz przeciwpasożytniczy. Jest doskonałym remedium na różnorodne problemy skórne. Działa przeciwzapalnie, odkażająco, przeciwtrądzikowo, przyśpiesza gojenie, zmniejsza blizny. Niauoli równoważy również funkcje organizmu, pobudza krążenie krwi i limfy, stymuluje metabolizm, zwiększając poziom energii. Pomaga w przypadku zmęczenia psychicznego i fizycznego, podnosi na duchu, oczyszcza umysł, pomaga w koncentracji. 

Olejek kajeputowy (kadżeputowy) pozyskiwany jest ze świeżych liści drzewa - Melaleuca leucadendron L. z rodziny Myrtaceae. Olejek kajeputowy zawiera 50-60% cyneolu, ponadto terpineol, octan terpinylu, pinen. Stosowany jest zewnętrznie jako środek odkażający i antyparazytyczny, przeciwbólowy, przeciwświądowy, przeciwgrzybiczy; ponadto  wewnętrznie jako środek wykrztuśny, antyseptyczny, żółciopędny, rozkurczowy i przeciwpasożytniczy. Polecany w leczeniu kokluszu, grypy, przeziębienia, nieżytu oskrzeli, chorób pasożytniczych, zapalenia zatok, bakteryjnych i grzybiczych chorób skóry. Wcierany w skórę zmniejsza dolegliwości bólowe i znosi świąd. Pobudza gojenie ran. Odkaża. 

Olej z jojoby nadaje się dla każdego typu skóry. Posiada właściwości ochronne, działa na skórę odżywczo, wygładzająco, reguluje jej wilgotność. Polecany szczególnie przy skórze z zapaleniem, poparzeniach słonecznych i trądziku. Olej z jojoby to naturalny składnik dający konsystencję, naturalny konserwant i koemulgator, co oznacza, że emulsje z jego dodatkiem są trwalsze i mocniejsze jak z innymi olejami roślinnymi. 

Oliwa z oliwek nadaje skórze zdrowy, promienny wygląd, a dobroczynne witaminy bezpośrednio wnikają w jej głąb. Szczególnie skuteczne działanie odmładzające ma zawarta w oliwie witamina E, która jest naturalnym antyutleniaczem. Dzięki niej oliwkowy kompres powoduje wygładzenie zmarszczek, odświeża, natłuszcza oraz działa kojąco na skórę.Drugą cenną witaminą zawartą w oliwie z oliwek jest witamina F, będąca jednym ze składników bariery chroniącej skórę przed utratą wilgoci, ponieważ odbudowuje płaszcz lipidowy naskórka i w ten sposób przywraca mu naturalną barierę ochronną. Działa na skórę kojąco, wzmacnia jej naturalną odporność, zabezpiecza ją przed odwodnieniem, a także likwiduje szorstkość skóry. Oliwkowy masaż pobudza krążenie krwi, dzięki czemu skóra będzie lepiej odżywiona i gładsza. 

Olejek cyprysowy to naturalna substancja uzyskana z destylacji igieł i gałązek cyprysa śródziemnomorskiego. Już od czasów starożytnych był wykorzystywany jako środek leczniczy, odkażający, zapachowy i uspokajający. Olejek cyprysowy może być wykorzystywany do różnego rodzaju problemów z cerą. Jest niezastąpiony w przypadku cery przetłuszczającej się, z rozszerzonymi porami i cery trądzikowej. Właściwości olejku cyprysowego wykorzystywane są w kuracji przeciwzmarszczkowej i opóźniającej starzenie się skóry. Ponadto, używa się go do leczenia stanów zapalnych skóry, przy pękaniu naczyń krwionośnych, obrzękach, wysiękach i w celu zapobiegania powstawania żylaków. Olejek cyprysowy stosuje się w mieszankach olejków eterycznych wykorzystywanych w aromaterapii do masażów, kąpieli i kompresów. Olejek cyprysowy jest również składnikiem licznych zapachów damskich i męskich. Nadaje odświeżającą zieloną nutę wielu rodzajom perfum. 

Olej Aloe Vera otrzymywany jest poprzez macerację liści aloesu (Aloe Vera Barbadensis) w oleju sojowym. Aloes zawiera ponad 140 biologicznie czynnych składników od  aminokwasów (endogennych i egzogennych) poprzez enzymy, witaminy (z grupy B, kwas foliowy, witamina C, witamina A), związki mineralne (wapnia i magnezu, fosforu, sodu, cynku, żelaza, manganu, chromu, miedzi, germanu), nienasycone kwasy tłuszczowe, fenole, cukry i wielocukry. Najważniejszym składnikiem  jest polisacharyd acemannan, który stymuluje układ odpornościowy, przyspiesza gojenie i łagodzi reakcje skóry na promieniowanie. Bogactwo składników aloesu wspiera procesy trawienne, ułatwia oczyszczanie organizmu, wspomaga przemianę materii oraz korzystnie wpływa na skórę. Olej aloesowy wzmacnia, pielęgnuje skórę oraz poprawia jej kondycje.  Przyspiesza gojenie podrażnień i ubytków skórnych. Regularne stosowanie Aloe Vera  poprawia jędrność skóry, przywraca jej witalność oraz nadaje zdrowy i świeży wygląd.  

 

 
 
 
 
 
 
WSKAZANIA:
  • pielęgnacja, wzmacnianie i regeneracja skóry,
  • wspomaganie dobrej kondycji skóry,
  • leczenie podrażnień i ubytków skóry,
  • naczynka i świeże fioletowe rozstępy,
  • choroby skóry (trądzik, egzema, łuszczyca, cellulit),
  • nawilżenie i zwiększenie elastyczności skóry,
  • łagodzenie napięcia szyi, ramion, pleców oraz kończyn,
  • zwichnięcia, skręcenia,
  • opuchlizny i obrzęki pourazowe,
  • bóle stawów, ścięgien i mięśni,
  • dyskomfort pleców,
  • łagodzenie stanów zapalnych, zmniejszenie bólu przy skaleczeniach i oparzeniach.
 

 

 
Opakowanie: 250 ml
 
Sposób użycia: wszystkie rodzaje skóry, stosować tylko zewnętrznie, zachować ostrożność w przypadku stwierdzonego uczulenia na którykolwiek ze składników.
 

Skład:Aqua, Parraffinum Liquidum, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Myristil Alcohol, Ceteareth-25, Ceteareth-15, Myreth-4, Buxus Chinensis, Aloe Barbadensis, Glycerin, Melaleuca Alternifolia, Cetearyl-Alcohol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Buthylparaben, Propylparaben, Carboxymethylchitin, Lavendula Angustifolia, Cypressum Sempervirens, Melaleuca Leucadendron, Melaleuca Viridiflora, Parfum, Linalool, Coumarin, Cinnamal, Limonene, Eugenol, Benzyl Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Cinnamyl Alcohol, Butylphenyl-Methylpropional, Citral.

 

 

 

 

 
Maść powinna być przechowywana w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
 
 
 
 

 

 

 

 

www.maria-treben.pl

 

Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Zioła szwedzkie z piołunem 90,2g. Zioła w postaci sypkiej do rozrobienia z alkoholem. Przygotowane według Starego Rękopisu. Dzięki tej mieszance ziołowej samodzielnie przygotujesz
Teufelskralle balsam vom Pullach hof to balsam z Czarcim Pazurem - naturalnym lekiem przeciwbólowym i przeciw zapalnym. Cenne składniki czarciego pazura skutecznie wspomagają leczenie m.in. reumatoidalnego zapalenia stawów, wszelakich bóli mięśni i stawów a także obrzęków. Ponadto ekstrakt z hakorośli z sukcesami stosowany jest w walce z chorobami skóry.
Fin antipa-rasitis to suplement diety zawierający ekstrakt z łupin czarnego orzecha. Wyciąg z orzecha czarnego to bogate źródło witamin i składników mineralnych
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
Porównywarka
Wybierz produkty do porównania
Najczęściej oglądane
Aktualna Data: 2017-11-19 02:19